Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Foto: Inkognito

Multemuffins med råkrem og granskuddgelé

Avslutningen på en fest er desserten. Den må være litt utenom det vanlige. Denne oppskriften er det. Du skal lage multemuffins med råkrem og granskuddgelé.

Fremgangsmåte

  1. Granskuddgelé:
    Kok opp 3 dl vann. Ha i granskuddene og kok i 10 min. Miks og sil. Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering.
  2. Multemuffins:
    Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
  4. Råkrem:
    Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem.
  5. Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.

Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her finner du mange andre oppskrifter på muffins

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her