Myk mørk nougat
Apéritif

Myk mørk nougat

Du kan neppe servere noe bedre til kaffen enn myk mørk nugat. Du lager den selv med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade en tykkbunnet kjele under omrøring. Pisk inn vaniljesukker. Sett til side for avkjøling.

Ha sirup, sukker og vann i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp. Rør til sukkeret er oppløst og til blandingen holder 110 grader.

Pisk eggehvitene med litt salt til stivt skum.

Sjekk temperaturen på sirupen at den ikke overstiger 116 grader.

Hell 2 dl av sirupen i en liten mugge og hold resten varm. Hell sirupen forsiktig oppi eggehvitene i en tynn stråle mens miksmasteren fortsatt går på lav hastighet. Fortsett å piske mens du varmer sirupen opp til 138 grader. Hell den i en liten mugge og gjenta prosessen. Når sirupen er godt blandet inn i eggehvitemasse, slår du av mikseren.

Tilsett nå den smeltede sjokoladen og bland med en slikkepott. Når massen er jevn, helles den utover et silikonbrett eller et brett sprayet med stekefett. Sett til avkjøling og oppbevar kjølig. 

Del opp i firkanter eller kuler og rull i kakaopulver. 

Tips: Du kan tilsette 3,5 dl finhakkete nøtter hvis ønskelig. 

Se alle de gode oppskriftene på nougat

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her