Myk polenta med kyllingragu
Apéritif

Myk polenta med kyllingragu

Fremgangsmåte

Myk polenta:
Kok opp vann og salt. Hell polenta i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Polentagrøten vil veldig raskt tykne. Ta kjelen av platen og fortsett å røre til blandingen er jevn. Rør inn smør og deretter parmesan.

Hell polentaen på et stor fat eller fordel på fire store tallerkener. Lag en liten fordypning i midten og hell sausen over.

Kyllingragu:
Varm 2 ss smør i en panne og tilsett kyllingen. Stek til pent brunt. Ha i løk, hvitløk, gulrot og selleristilk. Fres til mykt. Skru opp varmen og tilsett soppen. Fres til den mykner. Tilsett så pølse og salvie og fres litt til. Deretter tomatterningene og la alt småkoke i minst 20 minutter ved svak varme. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her