Nykål stekt i ovnen
Foto: wmaster890

Nykål stekt i ovnen

Ved å blansjere kålen før den stekes, får du fram med av den gode sødmen i nykålen.

Fremgangsmåte

Del nykålen i båter og blansjer den raskt i lettsaltet vann i 1-2 minutter. Hell av vannet og skyll med kaldt vann. La dryppe godt av. 

Dressing:
Knus hvitløksfeddet i en morter med litt salt. Bland inn krydder, limesaft og olje. Ha i urtene til slutt 

Legg kålen i en ildfast form. Fordel dressingen over. Sett i ovnen ved 180 grader og stek i 10-15 minutter til kålen begynner å ta farge.

Nykål servert på denne måten er et perfekt tilbehør til såvel fisk som kjøtt.

Tips:
Du kan ha finrevet parmesan over eller dryppe over en rømmedressing. 

Her finner du mange vegetarretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen