Omelett med blomkål og cottage cheese
Foto: Peredniankina

Omelett med blomkål og cottage cheese

Med denne oppskriften på en ekstra mettende omelett med blomkål og cottage cheese trenger du faktisk ikke så mye mer enn brød ved siden av.

Fremgangsmåte

  1. Skyll og del blomkålen opp i små buketter.
  2. Varm smør i en panne.
  3. Stek blomkålen i noen minutter ved middels varme.
  4. Pisk sammen egg og cottage cheese.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha oppi vårløk i små biter.
  7. Hell over blomkålen og la stå til omeletten har satt seg.
  8. Den skal være fuktig på overflaten. Ha over dill og server med godt brød. 

Tips:
I stedet for blomkål kan du bruke rosenkål eller nykål.

Tips2:
Omeletten kan også serveres sammen med røykelaks eller spekemat. 

Tips3:
Den egner seg veldig godt til et koldtbord, men da kan du steke den i en godt smurt langpanne ved 180 grader i 15 minutter. Eventuelt i porsjonsformer.

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her