Omelette norvègienne Baked Alaska
Foto: bhofack2

Omelette norvègienne Baked Alaska

Omelette norvègienne er navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. I USA heter den Baked Alaska.

Fremgangsmåte

  1. Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.
  2. Dynk den med søt vin eller likør.
  3. Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.
  4. Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen.
  5. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.
  6. Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
  7. Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort).
  8. Pynt med bær. Kaken må serveres straks.

TIPS 1:Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips

En nøttebunn som denne fungerer veldig godt

Har du lyst på en annen dessert finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her