Opp-ned plommekake
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Opp-ned plommekake

Opp-ned plommekake med høstens plommer er herlig å servere til kaffen eller som dessert. Den smaker best lun med vaniljesaus, pisket krem eller is til.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.  Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.

Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.

Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.

Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.

Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.

 Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.

Se alt det andre du kan lage med plommer

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen