Ørret på Bragança-vis
Foto: CCat82

Ørret på Bragança-vis

Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.

Fremgangsmåte

Du trenger 4 stykk ferskvannsørreter hver på ca 375 g, rundrenset med eller uten hode.

Dryss salt og pepper utenpå og inni ørretene. Legg én skinkeskive inni buken på hver fisk, og surr én utenpå, slik at bare (hodet og) halen stikker ut. Fest med tannpirkere eller kjøkkenhyssing.

Dryss hvetemel på en stor tallerken. Vend en fisk av gangen i melet, og rist av overflødig mel.

Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i ørretene og stek dem i ca 4 minutter på hver side, til de er gylne. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg fiskene over på et varmt fat. Fjern tannpirkerne eller hyssingen.

Hell vinen i pannen, skru opp til sterk varme og kok ut pannen. Rør slik at du får løsnet alt brunt bunnfall. Ta pannen av varmen og hell skyen over fisken.

Legg på sitronbåter og server med en gang.

Tips:
Du kan godt bruke pancetta eller tørrsaltet bacon i stedet. 

Det svømmer ørret i store mengder i de mange elvene i Trás-os-Montes. I Braganca, den viktigste byen i provinsen, tilbereder kokkene ørreten på samme måte som de gjør i Navarra i Spania: De pakker den inn i skinke og steker den gyllen.

Se våre andre oppskrifter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her