Osteform med kokt skinke og grønnsaker
Foto: Piotr Krzeslak

Osteform med kokt skinke og grønnsaker

Denne deilige osteformen lager du på maks 30 minutter. Med skinke og grønnsaker blir den utrolig god.

Fremgangsmåte

  1. Kok brokkolien i 1-2 minutter. Den skal fortsatt være hard.
  2. Hell i dørslag og skyll. 
  3. Legg brokkolien i en ildfast form.
  4. Kutt skinke i strimler.
  5. Skjær rødløk i strimler og purre i tynne skiver.
  6. Fordel over broccolien.
  7. Bland matfløte med muskatnøtt, salt og pepper.
  8. Hell over formen og dryss på osten.
  9. Stekes i  ovnen ved 175 grader i 15 minutter til osten er gyllen.  

Brød med godt smør smaker bra til.

Tips:
Du kan godt bruke rester av kokte grønnsaker eller fryste blandete grønnsaker. 

Lyst på en annen rett der ost spiller hovedrollen så finner du de her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her