Ostegratinerte nypoteter med løksalat
Foto:

Ostegratinerte nypoteter med løksalat

I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.

Fremgangsmåte

Vask og kok potetene møre. 

Legg dem i en ildfast form og mos dem med en gaffel. Dryss over chiliflak samt litt salt og pepper.

Del osten i tynne skiver og fordel over potetene. Sett i ovnen ved 185 grader og gjerne med grillelementet på. La stå i 15-20 minutter til overflaten er gyllen.

Løksalat:
Skjær løken i tynne skiver - gjerne på mandolin. Ha i en bolle med iskaldt vann for maks sprøhet. I mellomtiden finhakkes persille og blandes med olje, sitron og sennep og smakes til med salt og pepper. Hell av vannet på løkene og la dryppe godt av. Bland med dressingen og fordel over ost og poteter som kommer rett fra ovnen. 

Server med godt brød og gjerne god spekeskinke om kjøttsuget er stort.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen