Ostekake med sitrongelé
Foto: Mona-Lill Hanssen

Ostekake med sitrongelé

Denne enkle ostekaken smaker fortreffelig med sitrongelé på toppen. Her er den enkle oppskriften

Fremgangsmåte

Kjør kjeksen i en foodprosessor til finkornet. Smøret smeltes og blandes med kjeksen. Trykk blandingen ut i en springform (ca 22 cm). Settes kaldt i ca 30 min.

Lettrømme, fløte, kremost, melis og vaniljesukker blandes til en glatt røre. Hell det over kjeksbunnen. Settes i kjøleskapet til kaken er stivnet.

Geleen lages som anvist på pakken, men med halvparten av vannmengden (2½ dl). Når den begynner å stivne, helles den over kaken, og settes i kjøleskap

Tips: Pynt gjerne med godt mandarinsyltetøy.

Her har du oppskrifter på 35 helt forskjellige ostekaker 

Lyst på en annen type kake finner du oppskrifter til over 400 her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Mona-Lill Hanssen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her