- Legg hvite bønner i bløt over natten.
- Løsne kjøttet fra beinet. Klapp kjøttet flatt.
- Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Rull det sammen og fest med bomullshyssing. Gni brystet inn med salt og pepper.
- Brun brystet i en stor panne.
- Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele hvitløksfedd og hvite bønner.
- Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.
- Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering. Løsne hyssingen og skjær opp i 1 cm tykke skiver.
- Saus:
Sil av kraften fra pannen og ha i en liten kjele. Kok opp og sikt maizenna oppi under kraftig pisking. - Server med sausen, godt brød eller kokte poteter.
Tips: Langtidssteking av kjøtt på lav varme er en flott måte å holde kjøttet saftig på, og du vil også oppleve at stykningsdeler som du tidligere kun ville ha brukt i gryteretter blir utrolig møre ved denne tilberedningen.
Bruk et steketermometer når du steker kjøttet og du vil få et perfekt resultat. Husk å la steken hvile i minst 15 - 20 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer i kjøttet.
Se flere spennende kalveoppskrifter her