Ovnsbakt kalvebryst
Apéritif

Ovnsbakt kalvebryst

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Legg hvite bønner i bløt over natten.
  2. Løsne kjøttet fra beinet. Klapp kjøttet flatt. 
  3. Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Rull det sammen og fest med bomullshyssing. Gni brystet inn med salt og pepper.
  4. Brun brystet i en stor panne.
  5. Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele hvitløksfedd og hvite bønner.
  6. Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.
  7. Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering. Løsne hyssingen og skjær opp i 1 cm tykke skiver.
  8. Saus:
    Sil av kraften fra pannen og ha i en liten kjele. Kok opp og sikt maizenna oppi under kraftig pisking.
  9. Server med sausen, godt brød eller kokte poteter.
 

Tips: Langtidssteking av kjøtt på lav varme er en flott måte å holde kjøttet saftig på, og du vil også oppleve at stykningsdeler som du tidligere kun ville ha brukt i gryteretter blir utrolig møre ved denne tilberedningen.

Bruk et steketermometer når du steker kjøttet og du vil få et perfekt resultat. Husk å la steken hvile i minst 15 - 20 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer i kjøttet.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her