Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne
Foto: Kim Holthe

Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne

Her er en herlig oppskrift med laks som passer like godt på et festbord som til hverdags. Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne må du prøve.

Fremgangsmåte

Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.

Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.

Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.

Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.

Her finner du mange oppskrifter med laks

Urtesabayonne:
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle.

Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.

Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.

Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.

Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen

Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.

Sendt inn av Norsk sjømatråd

4
4/5 etter 102 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen