- Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.
 - Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.
 - Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.
 - Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.
 
 Urtesabayonne: 
- Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle.
 - Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.
 - Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.
 - Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.
 
Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen
 Tips: 
 Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.
Her finner du mange oppskrifter med laks