Ovnsbakt ribbe
Foto: Aina C. Hole

Ovnsbakt ribbe

Har du lyst til å gi den tradisjonelle ribba spennende nye smaker? Her har du en oppskrift som løfter retten til nye høyder.

Fremgangsmåte

Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.

Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.

Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står ¾ oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over.

Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 grader i minst 45 minutter.

Ta av folien og stek videre på 175 grader i ca. 1½ time. til svoren er gyllen og sprø.

Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.

Flere lekre oppskrifter på ribbe

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du vært så praktiske kokketips

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før

Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Dagens rett
Risotto med vårgrønnsaker

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste

Risotto er en rett mange er unødig engstelig for. Det er nemlig en rimelig enkel og rask rett som passer like godt til hverdags som til fest. Følg tipsene våre og se at du har perfekt risotto på under 20 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
+
Ukens vin

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Dagens rett
Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco

Å servere kyllingen på mexicansk vis, er en god erstatning eller variasjon til taco.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rabarbra er perfekt i en margarita
Ukens drink
Rabarbramargarita med og uten alkohol

Rabarbra er perfekt i en margarita

Denne lekre drinken kan også lages som en alkoholfri utgave til de som vil slippe, minste og de som kjører.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her