Ovnsbakt torsk med pinjekjerner og søtpotet

Ingredienser
Ingredienser:400 g torskefilet1 dl pinjekjerner1/2 sitron1 ss olivenolje1 Bunt(er) frisk persilleSøtpotetpuré:2 søtpoteter1/2 rød chili1/2 lime2 salt og pepper Framgangsmåte:Grovhakk pinjekjernene og ha dem over i en skål.Bland inn sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.Legg torskefiletene i en ildfast form.Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over som et lokk. ' Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent 12-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på filetene. Server alene, sammen med ekstra god olivenolje og sitronbåter.Framgangsmåte Søtpotetpuré :Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.Chili og lime gir en litt ekstra frisk piff til søtpoteten. Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré. Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Fremgangsmåte

Framgangsmåte:Grovhakk pinjekjernene og ha dem over i en skål.Bland inn sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille.Legg torskefiletene i en ildfast form.Ha på salt og pepper og fordel pinjeblandingen over som et lokk. ' Bak i ovnen på 200 grader til pinjekjernene er gylne og fisken klar, etter omtrent 12-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på filetene. Server alene, sammen med ekstra god olivenolje og sitronbåter.Framgangsmåte Søtpotetpuré :Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.Chili og lime gir en litt ekstra frisk piff til søtpoteten. Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré. Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Sendt inn av Bjarte Bjørnsen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her