Pad thai
Apèritif

Pad thai

Pad thai er kanskje verdens beste stekte nudler. Kjapp og enkel hverdagsmat som er proppfull av smak og proteiner.

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til pad thai sausen i en liten bolle. Legg risnudlene i bløt i varmt vann. 
  2. Varm opp stekeolje i en stor stekepanne over middels-høy varme
  3. Ha i sjalottløk, hvitløksfedd og chiliflakes og stek til løken er blank, ca 2 minutter.
  4. Ha i kyllinglår og stek til de har fått litt farge på hver side og nesten er gjennomstekt.
  5. Tilsett risnudlene, hell pad thai sausen over og la småputre til susen har redusert og nudlene og kyllingen er klare.
  6. Visp sammen eggene. Dytt nudlene og kyllingen til siden og ha eggene i den ledige delen av stekepannen.
  7. Skru opp varmen og rør eggene raskt sammen til eggerøre.
  8. Ha i vårløk, bønnespirer og scampi. Rør godt sammen og stek i ca 1 minutt til alt er gjennomvarmt.
  9. Trekk pannen til siden og ha over peanøtter og lime. Server straks.

Her finner du flere deilige thairetter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her