Paeneng curry med and
Foto: Studio Dreyer Hensley

Paeneng curry med and

Fremgangsmåte

Andebrystet:
Start med å lage små ruter i fettet på andebrystet, og krydre med litt salt.

Legg andebrystet med fettet ned i en kald panne og la det få steke sprøtt fra kaldt til varmt, da får du best resultat.

Når skinnet er sprøstekt og gyllent, stekes andebrystet lett på den andre siden til det har fått fin farge og settes til side.

Når du har lagd curryen nesten ferdig setter du anden inn i forvarmet ovn på 200 °C i 3­- 4 minutter, og la den hvile i et par minutter før du kutter den i skiver, og legger i curryen.

Curryen:
Lag currypastaen ved å kutte alle ingrediensene grovt, og knuse dem i en morter sammen med krydderne til det blir en fin pasta.

Food processor eller blender kan brukes i stedet, om du ikke har morter.

Hell litt olje i en varm panne eller kjele og fres pastaen i et par minutter til du lukter krydderne.

Ha i det øverste laget av kokosmelkboksen (altså kremen), og kok det inn til det skiller seg. Da får du frem den ristede kokosaromaen.

Tilsett så resten av kokosmelken, og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til du har en tykk, rik, curry. Smak til med sukker og fiskesaus.

Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter og server den med finhakket frisk thaibaslikum.

Pynt med finkuttet chili, eller fritert søtpotet, som vi har gjort.

Flere internasjonale retter

Retter med and

Oppskriften er hentet fra Terje Ommundsens nye kokebok Thaimani som var én av  finalistene i Beste norske kokebok 2012 . Les mer om boken her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Terje Ommundsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her