Pai med nesler og ost
Foto: iStockphoto

Pai med nesler og ost

Nesle høres mye hyggeligere ut enn brennesle, men det er akkurat det samme. Og dette forhatte ugresset er altså en viktig ingrediens i denne paien sammen med deilig ost.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en kjele, ha i litt salt og neslene. Forvell noen minutter. Hell over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Klem ut mest mulig vann og legg på et tørkepapir. Finhakk neslene.
  2. Fres løk og hvitløk i olje til mykt. Tilsett urtene og neslene, fres lett og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland ost og fløte til en jevn masse. Pisk eggene og ha i osteblandingen.
  4. Kjevle 2-3 butterdeigplater til en bunn som dekker en paiform på 24-28 cm.
  5. Fordel nesle- og løkblandingen over paibunnen.
  6. Hell over egge- og osteblandingen.
  7. Kjevle de gjenværende butterdeigplantene til et lokk og legg over paien. Stikk hull i lokket med en gaffel.
  8. Stek i forvarmet ovn (220 grader) i 25 minutter til de lokkalet er pent gyllen. Server med salat og evt. brød.

Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her