Sett smøret til temperering.
Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Flere oppskrifter med blåmuggost
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig