Pai med skinke og blåmuggost
Apéritif

Pai med skinke og blåmuggost

Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai sammen med røkt skinke. Husk at mange av disse ostene er salte.

Fremgangsmåte

  1. Sett smøret til temperering. 
  2. Paibunn:
  3. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
  4. Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
  5. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
  6. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
  7. Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
  8. Paifyllet:
  9. Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.
  10. Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
  11. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
  12. Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.

Flere oppskrifter med pai

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her