Panchetta

Panchetta

Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.

Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde. Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.

Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt. Ha krydderne i en bolle og avkjøl. Bland med de øvrige ingrediensene. Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.

Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren. Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.

Snu buklisten med svoren ned. Gni både den og fileten inn med salt og pepper. Fordel krydderblandingen over begge.

Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.

Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag. Ta ut to timer før den skal i ovnen. Sett ovnen på 250 grader. Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett. Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer. Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp. 

Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.

Server panchetta med rødkål og poteter, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.  

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen