Pannekaker med variasjoner
Foto: Aperitif.no

Pannekaker med variasjoner

Her får du en oppskrift på pannekaker, og forslag til fyll som du kan variere som du vil. Søtt fyll eller salt fyll, med skalldyr- eller soppstuing, etter smak og behag.

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.
  2. Gratinert med salt fyll: 
    Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
  3. Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
  4. Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
  5. Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
  6. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
  7. Legg pannekakene i ildfast form.
  8. Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.

Slik lager du hvit saus

  1. Pannekaker med søtt fyll:
    Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
  2. Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
  3. Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her