Pannekaker med variasjoner

Pannekaker med variasjoner

Her får du en oppskrift på pannekaker, og forslag til fyll som du kan variere som du vil. Salt fyll, søtt fyll, skaldyrsfyll og kanskje soppfyll hvis du har lyst på det.

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.

Søtt fyll:
Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).

Rømme: Sammen med bær eller syltetøy smaker det ekstra godt med rømme til pannekakene.

Salt fyll: 
Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt løk.
Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen. Legg pannekakene i ildfast form - dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 275 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.
 
 
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen