Pannestekt havabbor med kapers og sitronsmør
Foto: Mikkel Moxness

Pannestekt havabbor med kapers og sitronsmør

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader. Rens purrene og bak dem i ovnen med litt fingersalt og olivenolje, samt en hvitløksblomst (hel hvitløk) hvor du har kuttet av toppen og strødd litt salt og olivenolje over, i ca 20 min. til de er myke og ferdig.

Skrap skinnet på havabborfileten ren for skjell. Havabborfileten pepres og stekes med skinnsiden ned til oversiden så vidt er ferdig (strø litt fingersalt over før servering).

I stekefettet surrer du litt hvitløk og kapers til hvitløken er myk. Ha i litt sitronsaft og realt med smør.

Skrubb blåskjellene og damp de med litt løk og hvitvin i en kjele til de akkurat har åpnet seg.

Legg opp en halv purre på hver tallerken og anrett havabboren over. Legg noen fedd med bakt hvitløk på fisken, og dander de dampede blåskjellene rundt.

Ha på stilkkapers og sitronsmør på hver tallerken.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hans Christian Løbeg, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her