Pannestekt pigghå med sultana- og chorizosalsa, portvinskokte linser og hjerteskjellskum
Foto: Jan H. Amundsen

Pannestekt pigghå med sultana- og chorizosalsa, portvinskokte linser og hjerteskjellskum

Fremgangsmåte

Portvinskokte linser:
Linsene legges i vann gjerne natten over, skylles av i rennende kaldt vann og kokes møre i kyllingkraft med stjerneanis. Reduser portvin og eddik til det halve og kok linsene ferdige i denne reduksjonen, før servering has demi glacen i for å binde sammen linsene, smak til med salt og sitron og rør inn smøret helt til slutt.

Sultana og chorizosalsa:
Kutt alle ingrediensene i små terninger, sviss løken i en panne, ha deretter i eddiken og resten av ingrediensene, la stå på svak varme slik at smaken trekker godt ut.

Hjerteskjellskum:
Sviss løken i en panne hell over hjerteskjellkraft, kokes opp, fløten haes i og skummet smakes til med salt, pepper og sitronjuice. Juster med kald melk før oppskumming.

Sendt inn av Kari Innerå,En smak av oliven, Harstad

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her