Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe
Foto: Frukt.no

Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Slik får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn.

Fremgangsmåte

Del dagsgammelt brød i terninger og rist dem i oven på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprø. Det er smart å gjøre dette med brød til overs. Brødterninger holder seg godt tørket. De kan brukes til mye.

Fres løk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.

Tilsett tomatterninger og tomatpuré og rør om.

Ha i grønnsakskraft og brødterninger. Kok opp og la suppen putre i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan bruke grønnsaksbuljong fra terning.

Mos til en grov tykk suppe.

Smak til og server med et dryss av urter og parmesan. Godt brød og olivenolje hører med.

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen