Pastasalat med spekeskinke og sprøstekt morrpølse

Ingredienser
Til 4-6 personer
100 g ukokte pastaskruer eller makaroni
150 g Jarlsberg eller annen ost
1 rød paprika
1 rødløk eller vanlig løk
1/2 slangeagurk
8-10 sherrytomater eller 2-3 tomater i båter

Dressing:
1-2 ss balsamicoeddik
1 ss hakket frisk oregano
eller 1/2 ts tørket oregano
2 fedd hvitløk
1/4 ts tørr sennep
3 ss olivenolje
salt, grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Slå av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. La den renne godt av.
Skjær ost, slangeagurk og paprika i terninger. Rens og finhakk løken og del sherrytomater i to.
Bland lett sammen.
Ha eddik, oregano, finhakket hvitløk og tørr sennep i en liten bolle, visp godt sammen og spe med oljen. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i pastasalaten.
Server salaten med spekeskinke , sprøstekt morrpølse og brød.
Sprøstekt morrpølse: Legg skiver av morrpølse på ste stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i varm stekeovn 230 oC i 10-12 min til morrpølse skivene er sprøe. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her