Pepperkakekake
Foto: Christian Brun

Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
    Pisk egg og sukker til lett eggedosis samtidig som du smelter smøret. Vend inn hvetemel, bakepulver og nøtter i eggedosisen. Ha til slutt i smøret og bland sammen til en glatt røre.
  2. Hell røren over i en smurt 25 cm springform og stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Fyll:
    Kok sukker og vann til litt tykk sirup (ca. 120°). Pisk eggene luftig og tilsett sukkerlaken mens maskinen går. Fortsett til blandingen er kald, og rør inn romtemperert smør. Tilsett revet sitronskall eller en annen ønsket smak.
  4. Tips:
    Du kan også smaksette smørkremen med frøene fra 1 vaniljestang, 3 ss kruttsterk kaffe, 50 g smeltet sjokolade, grand marnier eller cognac.
  5. Montering:
    Del nøttebunnen i to og ha smørkrem i midten. Smør resten av smørkremen rundt kaken. 
  6. Pynt:
    Plasser pepperkakefigurer rundt kanten og pepperkaketrær på toppen av kaken.

Nå skal det bakes pepperkaker

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her