pesto- og kyllingpasta

Ingredienser
250 g fusilli eller penne
1 liten grillet kylling
125 g valnøtter
2 skiver bacon
250 g cherrytomater, delt i to
60 g steinfri oliven, i skiver
125 g ferdiglagd pesto
30 g frisk basilikum, finrevet
grovrevet parmesanskav, til servering

Fremgangsmåte

1. Kok pastaen i en stor gryte - fosskokende vann tilsatt salt. Sil av.

2. Mens pastaen koker, tas skinnet av kyllingen. Skjær kjøttet fra bena, og kutt eller riv det i mindre stykker. Legg deretter kjøttet i en stor bolle.

3. Rist valnøttene i 2- 3 min under varm grill. Avkjøl og hakk dem grovt.

4. Skjær svoren av bacinskivene, og stek dem i 3- 4 min eller til de er sprø. La baconskivene kjøle av, og hakk dem i små stykker. Valnøtter, bacon, cherrytomater og oliven blandes med kyllingkjøttet.

5. Ha pastaen i kyllingblandingen sammen med pestosausen og den friske basilikumen. Rør det godt sammen. Serveres romtemperert med grovtrevet parmesanskav over.

Sendt inn av Heidi Skjæveland

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt
Dagens rett

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Green Goddess-dressingen gir liv til alt fra kål og hjertesalat til grillet kylling fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her