pesto- og kyllingpasta

Ingredienser
250 g fusilli eller penne
1 liten grillet kylling
125 g valnøtter
2 skiver bacon
250 g cherrytomater, delt i to
60 g steinfri oliven, i skiver
125 g ferdiglagd pesto
30 g frisk basilikum, finrevet
grovrevet parmesanskav, til servering

Fremgangsmåte

1. Kok pastaen i en stor gryte - fosskokende vann tilsatt salt. Sil av.

2. Mens pastaen koker, tas skinnet av kyllingen. Skjær kjøttet fra bena, og kutt eller riv det i mindre stykker. Legg deretter kjøttet i en stor bolle.

3. Rist valnøttene i 2- 3 min under varm grill. Avkjøl og hakk dem grovt.

4. Skjær svoren av bacinskivene, og stek dem i 3- 4 min eller til de er sprø. La baconskivene kjøle av, og hakk dem i små stykker. Valnøtter, bacon, cherrytomater og oliven blandes med kyllingkjøttet.

5. Ha pastaen i kyllingblandingen sammen med pestosausen og den friske basilikumen. Rør det godt sammen. Serveres romtemperert med grovtrevet parmesanskav over.

Sendt inn av Heidi Skjæveland

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her