pesto- og kyllingpasta

Ingredienser
250 g fusilli eller penne
1 liten grillet kylling
125 g valnøtter
2 skiver bacon
250 g cherrytomater, delt i to
60 g steinfri oliven, i skiver
125 g ferdiglagd pesto
30 g frisk basilikum, finrevet
grovrevet parmesanskav, til servering

Fremgangsmåte

1. Kok pastaen i en stor gryte - fosskokende vann tilsatt salt. Sil av.

2. Mens pastaen koker, tas skinnet av kyllingen. Skjær kjøttet fra bena, og kutt eller riv det i mindre stykker. Legg deretter kjøttet i en stor bolle.

3. Rist valnøttene i 2- 3 min under varm grill. Avkjøl og hakk dem grovt.

4. Skjær svoren av bacinskivene, og stek dem i 3- 4 min eller til de er sprø. La baconskivene kjøle av, og hakk dem i små stykker. Valnøtter, bacon, cherrytomater og oliven blandes med kyllingkjøttet.

5. Ha pastaen i kyllingblandingen sammen med pestosausen og den friske basilikumen. Rør det godt sammen. Serveres romtemperert med grovtrevet parmesanskav over.

Sendt inn av Heidi Skjæveland

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her