Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Pho - vietnamesisk nuddelsuppe
Apéritif

Pho - vietnamesisk nuddelsuppe

Hemmeligheten bak en god Phở ligger i kraften. Å lage hjemmelaget kraft er en tidkrevende prosess, men resultatet er absolutt verdt å vente på

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til  250 °C med grillfunksjon.

Ha kraftbein i en stor kjele og tilsett nok vann slik at de blir dekket med 5cm. Kok opp og la fosskoke i 10 minutter, før du heller av vannet, og skyller både kjelen og kraftbeina. Dette er for å fjerne urenheter og få en klar kraft.

Ha ingefær, løk og hvitløk på et stekebrett og plasser det høyt i ovnen.  Grill i 5 minutter, til grønnsakene er aromatiske, og har litt sorte brente flekker.

Varm alle krydderne i en tørr stekepanne over medium varme til de er aromatiske, ca 5 minutter.

Ha kraftbeina, grønnsakene og krydderne tilbake  i kjelen, og fyll på med nok vann slik at alt er dekket med 2cm, ca 6l. Kok opp og la småkoke i 2-3 timer uten lokk. Skum av det som urenhet fra toppen med en hullsleiv. Tilsett salt, sukker og fiskesaus og kok videre i 2 timer.

Sil kraften og hell den tilbake i kjelen. Smak til med salt, sukker og fiskesaus. Kraften skal ha en god balanse mellom, salt, søtt, bittert og surt.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll godt under rennende kaldt vann.

Fordel nudlene mellom fire store skåler, ha på løvtynn ytrefilet, før du heller den kokende kraften over. Ha mynte, koriander, thaibasilikum, bønnespirer og lime på en tallerken og la gjestene forsyne seg selv med garnityr. Sriracha-saus serveres i små skåler, som gjestene kan dyppe kjøtt, nudler og grønnsaker i.  

Tips:
Kraften lar seg fryse, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. 

Bruker du ferdiglaget kraft, tilsetter du bare krydderne og koker opp i 5-10 minutter.

Putt ytrefilet i fryseren i ca 20 minutter før du kutter det i løvtynne skiver, da blir det lettere å skjære.

Er ikke kraften klar etter at du har silt den, kan du tilsette en stor neve isbiter. Fettet vil da samles på toppen og du kan enkelt vippe det av resten av kraften med en skje.

Pho er like godt med kylling, fisk, skalldyr eller svin. 

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her