Vietnamesisk nuddelsuppe - Pho
Apéritif

Vietnamesisk nuddelsuppe - Pho

Hemmeligheten bak en god Phở ligger i kraften. Å lage hjemmelaget kraft er en tidkrevende prosess, men resultatet er absolutt verdt å vente på

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til  250 °C med grillfunksjon.
  2. Ha kraftbein i en stor kjele og tilsett nok vann slik at de blir dekket med 5cm. Kok opp og la fosskoke i 10 minutter, før du heller av vannet, og skyller både kjelen og kraftbeina. Dette er for å fjerne urenheter og få en klar kraft.
  3. Ha ingefær, løk og hvitløk på et stekebrett og plasser det høyt i ovnen.  Grill i 5 minutter, til grønnsakene er aromatiske, og har litt sorte brente flekker.
  4. Varm alle krydderne i en tørr stekepanne over medium varme til de er aromatiske, ca 5 minutter.
  5. Ha kraftbeina, grønnsakene og krydderne tilbake  i kjelen, og fyll på med nok vann slik at alt er dekket med 2cm, ca 6l. Kok opp og la småkoke i 2-3 timer uten lokk. Skum av det som urenhet fra toppen med en hullsleiv. Tilsett salt, sukker og fiskesaus og kok videre i 2 timer.
  6. Sil kraften og hell den tilbake i kjelen. Smak til med salt, sukker og fiskesaus. Kraften skal ha en god balanse mellom, salt, søtt, bittert og surt.
  7. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll godt under rennende kaldt vann.
  8. Fordel nudlene mellom fire store skåler, ha på løvtynn ytrefilet, før du heller den kokende kraften over.
  9. Ha mynte, koriander, thaibasilikum, bønnespirer og lime på en tallerken og la gjestene forsyne seg selv med garnityr.
  10. Sriracha-saus serveres i små skåler, som gjestene kan dyppe kjøtt, nudler og grønnsaker i.  

Tips:
Kraften lar seg fryse, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. 

Bruker du ferdiglaget kraft, tilsetter du bare krydderne og koker opp i 5-10 minutter.

Putt ytrefilet i fryseren i ca 20 minutter før du kutter det i løvtynne skiver, da blir det lettere å skjære.

Er ikke kraften klar etter at du har silt den, kan du tilsette en stor neve isbiter. Fettet vil da samles på toppen og du kan enkelt vippe det av resten av kraften med en skje.

Pho er like godt med kylling, fisk, skalldyr eller svin. 

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her