Pho - vietnamesisk nuddelsuppe
Foto: DimaChechin

Pho - vietnamesisk nuddelsuppe

Hemmeligheten bak en god Phở ligger i kraften. Å lage hjemmelaget kraft er en tidkrevende prosess, men resultatet er garantert verdt å vente på

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til  250 °C med grillfunksjon.

Plasser kraftbein i en stor kjele og tilsett nok vann slik at de blir dekket med 5cm. Kok opp og la fosskoke i 10 minutter, før du tømmer av vannet, og skyller både kjelen og kraftbeina. Dette er for å fjerne urenheter og få en klar kraft.

Legg ingefær, løk og hvitløk på et stekebrett og plasser høyt i ovnen.  Grill i 5 minutter, til grønnsakene er aromatiske, og har litt sorte brente flekker.

Varm alle krydderne i en tørr stekepanne over medium varme til de er aromatiske, ca 5 minutter.

Plasser kraftbeina, grønnsakene og krydderne tilbake  i kjelen, og fyll på med nok vann slik at alt er dekket med 2cm, ca 6l. Kok opp og la småkoke i 2-3 timer uten lokk. Skum av det som legger seg på toppen med en hullsleiv. Tilsett salt, sukker og fiskesaus og kok videre i 2 timer.

Sil kraften og hell den tilbake i kjelen. Smak til med salt, sukker og fiskesaus. Kraften skal ha en god balanse mellom, salt, søt, bitter og sur.

Fordel nudlene mellom fire store skåler, ha på løvtynn ytrefilet, før du heller den kokende kraften over. Ha mynte, koriander, thaibasilikum, bønnespirer og lime på en tallerken og la gjestene forsyne seg selv med garnityr. Sriacha-saus serveres i små skåler, som gjestene kan dyppe kjøtt, nudler og grønnsaker i.  

Tips:
Kraften lar seg fryse, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. 

Bruker du ferdiglaget kraft, tilsetter du bare krydderne og koker opp i 5-10 minutter.

Putt ytrefilet i fryseren i ca 20 minutter før du kutter det i løvtynne skiver, da blir det lettere å skjære.

Er ikke kraften klar etter at du har silt den, kan du tilsette en neve isbiter. Fettet vil da samles på toppen og du kan enkelt vippe det av resten av kraften med en skje.

Pho er like godt med kylling eller svin. 

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen