Pizzadugnad
Apéritif

Pizzadugnad

Til tross for at pizza er det enkleste du kan lage selv, velger de fleste å raske med seg ukens pizzamiddag fra frysedisken. Ta en liten dugnad og nyt sammen.

Fremgangsmåte

 Bland de tørre ingrediensene godt i en bakebolle. Tilsett vannet og kna deigen til den er jevn og seig. Det krever kanskje litt muskler, så la en voksen ta seg av det. Om deigen virker tørr i begynnelsen, vær likevel tilbakeholden med å tilsette mer vann. Med god elting skal det ikke være nødvendig. Dekk med plast eller lokk og sett på et lunt sted (uten direkte trekk) i minst 12 timer, gjerne et døgn. Del deigen i to like store deler og kjevle den ut (bruk minst mulig mel til utkjevlingen) så tynt som mulig slik at den passer til en firkantet bakeplate (dekket med bakepapir).

Fordel tomatsaus i et tynt lag utover og øvrige ingredienser på toppen av dette. Eventuell ost og friske urter til slutt før pizzaen settes inn i ovnen ved 300 grader (NB over- og undervarme) i 8-10 minutter.

Tomatsausen:
Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det blir mykt. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke helt inn. Tilsett tomatene, oregano og sukker. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper.

Alternative ostetyper pr. pizza:
1 pk (125 g) mozzarella (helst av bøffelmelk da den er fetere) kuttet i små terninger - en selvfølge til perfekt pizza og passer til alle typer topping men vær oppmerksom på at mozzarella inneholder mye vann og kan gi en litt bløt pizza.

100-125 g revet industrimozzarella (som er noe helt annet) eller norsk ost (Jarlsberg el.l.) - dette er barnas favoritt og et alternativ for at ikke mozzarellaen skal gjøre pizzaen bløt.

1 pk naturell Haukeli-geitost (legges i små klatter oppå) - passer fint sammen med røykt laks

150 g fetaost - passer fint sammen med kraftig spekemat og selvsagt svart oliven og syltet grønn chili.

Friske urter på toppen:

Friske oreganoblader - passer til alt

Friske timianblader - passer til mye, spesielt spekemat

Finhakket estragon eller kjørvel - passer til røykt laks samt all annen sjømat.

Siste finish:
Legg en neve ruccula eller noen store basilikumblader oppå den stekte pizzaen

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her