Pollachius Tropicana
Foto: Morten Myhre

Pollachius Tropicana

Fremgangsmåte

Skrell scampi, og stikk dem på hvert sitt spyd som er ca 4 cm lange. Legg på en tallerken og ha litt soyasaus/søt chilisaus og finhakket hvitløk over. Rens kamskjellene, legg i en liten skål og hell ananas juice over. Mariner scampi og kamskjell i ca 15 min.

Skjær papayakjøttet i terninger. Ha i fennikelblader med revet pepperrot til en jevn saus i en foodprocessor. Sett sausen kaldt til servering.

Skrell persilleroten og skjær eller høvle den i løvtynne skiver. Blansjer disse raskt i kokende vann, avkjøl og tørk godt.

Lag maizenablandingen med 50/50 soyasaus/vann. Tørk seifileten med kjøkkenpapir og krydre fileten lett med salt og pepper på begge sider. Legg persillerotskivene overlappende på skinnsiden av seifileten. Pensle med maizenablanding (2 strøk). La hvile i noen minutter.

Vask og halvkok potetene og nepen (litt fastere enn "al dente"). Slå av vannet og skjær potetene og nepen i avlange båter - ha i finskåret soltørkede tomater sammen med litt olivenolje - sett til side. Rett før servering, ha i asparges og koriander og stek de over sterk varme i ca 2 min. 

Steking av fisk:
Ha olivenolje/smør i en jernstekepanne og forvarm. Stek fisken med persillerotskivene ned i varm stekepanne (ca 2-3min) slik at en får en fin stekeskorpe. Snu fisken, ta pannen av varmen og la trekke i ca 2 minutter.
 
Steking av kamskjell/scampi:
Ha sesamolje i en stekepanne og rist salame picante i pannen til de er sprø. Legg til siden. Når fisken vendes freses scampi og kamskjell i samme stekepanne. Ettervarm salame picante skivene rett før servering.
 
Steking av garnityr:
Formvarm en teflon- eller grillpanne, skal ikke smøres. Når fisken vendes legger du ananasskivene i den varme pannen.
 
Anretning:
Legg saus i en liten halvmåne på en stor tallerken. Legg ananas skiven på med seien over med persillerotsiden opp. Legg sprøstekt salami picante ved siden av fisken. Stikk en tannstikk gjennom kamskjellene for å holde de sammen. Anrett en liten teskje kaviar på toppen på de to kamskjellene. Stikk en limebåt på scampispydet, og monter på fisken. Anrett potet/nepe blandingen med asparges på ved siden av.
 

Sendt inn av Morten Myhre, TanangerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2022

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de 410 rosevinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2021 og 2020, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål
Dagens rett
Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus

Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål

Om sommeren er havabbor en hyppig gjest i fiskedisken. Med denne oppskriften får du garantert mersmak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt
Dagens rett
Ørretfilet på grillen

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt

Her foreslår vi å legge grønnsakene rett på grillen og servere en tzatziki ved siden av. Så enkelt og så godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 17. oktober i Oslo

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco
Ukens drink
Sgroppino drinkoppskrift med prosecco, vodka og sitronsorbet

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco

Sitronsorbet er en klar sommerfavoritt. Denne voksne versjonen skaper stor glede rundt bordet som alternativ til dessert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her