Pollachius Tropicana
Foto: Morten Myhre

Pollachius Tropicana

Fremgangsmåte

Skrell scampi, og stikk dem på hvert sitt spyd som er ca 4 cm lange. Legg på en tallerken og ha litt soyasaus/søt chilisaus og finhakket hvitløk over. Rens kamskjellene, legg i en liten skål og hell ananas juice over. Mariner scampi og kamskjell i ca 15 min.

Skjær papayakjøttet i terninger. Ha i fennikelblader med revet pepperrot til en jevn saus i en foodprocessor. Sett sausen kaldt til servering.

Skrell persilleroten og skjær eller høvle den i løvtynne skiver. Blansjer disse raskt i kokende vann, avkjøl og tørk godt.

Lag maizenablandingen med 50/50 soyasaus/vann. Tørk seifileten med kjøkkenpapir og krydre fileten lett med salt og pepper på begge sider. Legg persillerotskivene overlappende på skinnsiden av seifileten. Pensle med maizenablanding (2 strøk). La hvile i noen minutter.

Vask og halvkok potetene og nepen (litt fastere enn "al dente"). Slå av vannet og skjær potetene og nepen i avlange båter - ha i finskåret soltørkede tomater sammen med litt olivenolje - sett til side. Rett før servering, ha i asparges og koriander og stek de over sterk varme i ca 2 min. 

Steking av fisk:
Ha olivenolje/smør i en jernstekepanne og forvarm. Stek fisken med persillerotskivene ned i varm stekepanne (ca 2-3min) slik at en får en fin stekeskorpe. Snu fisken, ta pannen av varmen og la trekke i ca 2 minutter.
 
Steking av kamskjell/scampi:
Ha sesamolje i en stekepanne og rist salame picante i pannen til de er sprø. Legg til siden. Når fisken vendes freses scampi og kamskjell i samme stekepanne. Ettervarm salame picante skivene rett før servering.
 
Steking av garnityr:
Formvarm en teflon- eller grillpanne, skal ikke smøres. Når fisken vendes legger du ananasskivene i den varme pannen.
 
Anretning:
Legg saus i en liten halvmåne på en stor tallerken. Legg ananas skiven på med seien over med persillerotsiden opp. Legg sprøstekt salami picante ved siden av fisken. Stikk en tannstikk gjennom kamskjellene for å holde de sammen. Anrett en liten teskje kaviar på toppen på de to kamskjellene. Stikk en limebåt på scampispydet, og monter på fisken. Anrett potet/nepe blandingen med asparges på ved siden av.
 

Sendt inn av Morten Myhre, TanangerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen