Pompe à l'huile
Apéritif

Pompe à l'huile

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i 2 dl lunkent vann sammen med 100 g mel og en klype sukker. La stå på et lunt sted i minst to timer.

Bland resten av melet i en bakebolle sammen med sukkeret. Tilsett lettpiskede egg, olivenolje, salt, appelsinsaft og -skall samt 1½ dl vann. Bland godt. Tilsett gjærblandingen og elt det hele godt sammen. Dekk bollen med et klede og sett til heving på et lunt stee i minst tre timer.

Elt deigen på ny og kjevl den deretter til en rund leiv ca 2 cm tykk. Skjær snitt med en skarp kniv ca 2-3 cm fra midten og utover, rundt hele leiven. La etterheve i minst en time.

Pensle med eggeplomme og steik i 10-15 minutter ved 210 grader. Hvis du setter en ildfast bolle med vann i bunnen av oven under steikingen vil den bli luftigere.

Kaken kan eventuelt dynkes med samme vinen du serverer til eller vin cuit som er innkokt druemost. Siden dette ikke er noe som er tilgjengelig her til lands, foreslås i stedet kreklingsirup eller solbærsirup. Men den er like god uten!

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her