Potet- og jordskokksuppe med rester av julematen
Apéritif

Potet- og jordskokksuppe med rester av julematen

Har du rester etter julematen skal du lage denne deilige suppen. Poteter, jordskokk og det du har igjen blir til en deilig rett. Og så får restene ben å gå på.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og jordskokkene og skjær i terninger. Skjær løk, purreløk, gulrot og sellerirot i skiver/terninger.
  2. Kutt flesket i terninger eller tynne skiver. Varm opp en tykkbunnet kjele og fres flesket til det begynner å ta farge. 
  3. Tilsett grønnsakene og fres videre til de er godt blandet med flesket. Hell over kraften (eller buljong laget av pulver - følg bruksanvisningen på pakken). Kok opp og skum av.
  4. Tilsett merian/oregano. La småkoke i 30 minutter. Mos med en potetstapper. Smak til med salt og pepper.
  5. Skjær pølsene i skiver og ha oppi suppen. Kok opp igjen og la trekke 5-10 minutter.
  6. Dryss hakket persille over ved servering.

Server flatbrød eller annet godt (grovt) brød til.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her