Potet- og løksuppe

Potet- og løksuppe

Det finnes knapt noen enklere måte å oppnå god smak på for med et tilnærmet nullbudsjett enn denne suppen. Poteter og løk er som kjent noe av det billigste som fås kjøpt.

Fremgangsmåte

Kok opp vann med buljongterninger eller kraften med poteter og løk og la trekke til alt er mørt i en drøy halvtime. Mos grønnsakene med en potetstapper eller en stavmikser, eller benytt en kjøkkenmaskin hvis du har. Smak til med salt og pepper.
 
Sett til side frem til like før servering. Da varmes suppen opp og tilsettes fløte, smør eller olje.
 
Tips:
Hvis du velger sistnevnte løsning, bør du sette oljeflasken på bordet slik at hver enkelt kan fylle på etter behov. Sett også en skål med ditt beste salt samt pepperkverna på bordet. Dette veier opp for eventuelle andre tilsetninger som kjøtt eller ost.
 
Hvis du velger parmesan, passer olje best som fettelement i suppa. Med kylling som smakstilsetning smaker så vel fløte som olje godt. Og har du eksempelvis noen rester av røkt lammekjøtt, gir fløte den beste smaken. Godt brød er nødvendig tilbehør.
 
Kylling-/ hønsekraften:
Brun skorg og grønnsaker i olje til gyldenbrunt. Overfør til kasserolle. Hell på vann og vin. Kok opp. Skum av og tilsett krydder. La trekke ved svak varme i 40 minutter. Sil godt. Kan fryses.
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen