Potet- og løksuppe
Apéritif

Potet- og løksuppe

Det finnes knapt noen enklere måte å oppnå god smak på for med et tilnærmet nullbudsjett enn denne suppen. Poteter og løk er som kjent noe av det billigste som fås kjøpt.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med buljongterninger eller kraften med poteter og løk og la trekke til alt er mørt i en drøy halvtime.
  2. Mos grønnsakene med en potetstapper eller en stavmikser, eller benytt en kjøkkenmaskin hvis du har. Smak til med salt og pepper.
  3. Sett til side frem til like før servering. Da varmes suppen opp og tilsettes fløte, smør eller olje.

Tips:
Hvis du velger sistnevnte løsning, bør du sette oljeflasken på bordet slik at hver enkelt kan fylle på etter behov. Sett også en skål med ditt beste salt samt pepperkverna på bordet. Dette veier opp for eventuelle andre tilsetninger som kjøtt eller ost. 

Hvis du velger parmesan, passer olje best som fettelement i suppa. Med kylling som smakstilsetning smaker så vel fløte som olje godt. Og har du eksempelvis noen rester av røkt lammekjøtt, gir fløte den beste smaken. Godt brød er nødvendig tilbehør.

  1. Kylling-/ hønsekraften:
    Brun skorg og grønnsaker i olje til gyldenbrunt. Overfør til kasserolle.
  2. Hell på vann og vin. Kok opp.
  3. Skum av og tilsett krydder. La trekke ved svak varme i 40 minutter. Sil godt. Kan fryses.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her