Potetlasagne med salami
Apéritif

Potetlasagne med salami

Denne oppskriften har en smaksforsterker som heter ansjos som kler potetene og hvitløken veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne (2-3 mm) skiver. Stek auberginen i olje til den er pent brun.
  2. Legges lagvis med salt, pepper og finhakket hvitløk samt finhakket ansjos, salami i strimler mellom lagene i en ildfast form. Bruk gjerne en springform, da blir det lettere å få den helskinnet ut av formen.
  3. Dryss ost på toppen. Stek ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
  4. La potetlasagnen få hvile i 10 minutter til den får satt seg. Løsne langs kanten på formen og ta av sidedelen.
  5. Skjær så i pene stykker og server sammen med en salat som du blander av romanosalatblader, ekebladssalat, en avocado i terninger og en dressing av 1 ss god eddik eller sitronsaft, 3 ss god olivenolje, 1 ts fransk sennep, salt og pepper samt litt finhakkete friske urter.
Tips:
Du kan fint bruke annen type pålegg i denne retten som kokt skinke eller eller spekeskinke. For en vegetarisk vri, tilsetter du litt miso i steder for salami (og ansjos). 

Godt brød til er en selvfølge.

Flere deilige retter med lasagne finner du her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her