Potetsalat med rødløk og kikerter
Frukt.no

Potetsalat med rødløk og kikerter

Lag en deilig potetsalat med tilbehøret i denne oppskriften. Den passer til for eksempel spekemat eller som en egen rett.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C.
  2. Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.
  3. Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt, og stek potetbåtene midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.
  4. Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann og la dem renne godt av.
  5. Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.
  6. Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccul
  7. Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
  8. Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.

Deilig potetsalat som tilbehør til f.eks. spekemat eller som en egen rett alene.

Lyst til å lage en annen potetsalat så se her

Se alt det deilige du kan lage med løk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her