Prinsessemuffins
Foto: Dansukker.no

Prinsessemuffins

Prinsessemuffins er en ny og morsom måte å bake prinsessekake på.

Fremgangsmåte

  1. Bringebærsyltetøy: Rens bringebærene og ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret. La koke i 3–4 minutter.
  2. Skum av syltetøyet. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
  3. Vaniljekrem: Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
  4. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
  5. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
  6. Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping.
  7. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.
  8. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
  9. Muffins: Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett melkeblandingen.
  10. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Legg en teskje med bringebærsyltetøy i hver muffins.
  11. Stek midt i ovnen på 225 °C under- og overvarme i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
  12. Lag et hull i hver muffins og fyll det med vaniljekrem.
  13. Visp kremfløten og fyll den i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt krem på hver muffins.
  14. Pynt: Smelt hvit sjokolade og sett til side. Strø melis på bakebordet og kjevl marsipanen tynt ut. Trykk deretter ut 60 sirkler, 5x5 cm, med en rund kakeform. Brett hver sirkel inn mot midten 2 ganger.
  15. Plasser 4 brettede sirkler med spissen mot hverandre og drypp litt sjokolade midt på, slik at de fester seg sammen. Fest så den siste brettede sirkelen på midten. La sjokoladen stivne før du legger blomsten midt på kremen. Sikt over melis.

Vi byr på mange andre oppskrifter på muffins

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her