Rå og syltet asparges med aspargessuppe
Mikael Svensson, Kontrast

Rå og syltet asparges med aspargessuppe

Fremgangsmåte

Begynn med syltelake:
Kok opp alt sammen unntatt rognebærsbladene. Hell den varme laken over bladene, og la den bli helt kald, gjerne trekke på kjøl over natten. Sil av laken når den er kald. 

Tips:
Rognebærsbladknopper plukkes ferskt fra naturen, men kan sløyfes eller erstattes med annen smak etter ønske, for eksempel estragon eller helt naturell. Rognebærsbladknopper smaker som bittermandel og kan også erstattes med reven bittermandel eller essens.

Asparges:
Skrell aspargesen og skjær av ca 5 cm nederst på stilken. Strimle ned den avskårne endebiten og legg sammen med skallet i en kjele, tilsett smøret. Sautere på middels varme uten at det tar farge, ca. 5-6 minutter. Hell på vannet og la koke sakte i ca. 45 minutter. 

Ha i rømmen, kok opp en gang og slå så av varmen og la den trekke i ca. 30 minutter. Press så all væske gjennom en fin sil. Miks sammen med litt Xantana. Eller miks sammen og kok opp å jevn av med litt maisenna. 

Tips:
Xantana kan bestilles online eller via importøren Gastronaut.

Husk det skal fortsatt være en tynn suppe. Smak til med salt og skum opp suppen med en stavmikser før servering. 

Aspargesen skives i ca 3-4 mm tykke skiver, halvparten legges i den kalde syltelaken. La trekke i minst 60 minutter. 

Bruk en dyp tallerken. Legg halvparten rå naturell asparges og halvparten syltet. Arranger i en ring eller legg det blandet. Øs over den varme ny-miksede suppen og server. 

Les mer om Mikael Svensson, Kontrast og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Her finner du mange vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikael Svensson, Kontrast

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her