Rakfiskterrin med purre

Rakfiskterrin med purre

Lag en deilig terrin med rakfisk. Sammen med purre, persillerot og seterrømme blir det en herlig rett. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Reins purren og forvell blada i kokande vatn. Avkjøl han raskt i isvatn. Kle ei lita brødform (ca. 1 liter) med bakepapir og kle botn og kantar med lange purreblad.
 
Hakk urtene og bland med rømmen. Tilset gelatin. Strimle rakfisken på langs og legg han lagvis i forma med urterømmen. Begynn og slutt med rømme. Brett purreblada over og set forma i kjøleskap til neste dag. Reins og skrell persillerot og skjer i stavar.
 
Kok stavane i raudvin til dei er møre. Ta rakfisken ut av forma neste dag og skjer han i ca. 1-2 cm tjukke skiver med skarp kniv, gjerne ein kniv med sagblad. Anrett han på tallerken rett før servering og pynt han med persillerotstavane.
 
 

Sendt inn av Wangensten AS

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen