ravioli-fyll

Ingredienser
1 ss extra virgin olivenolje

2 hvitløksfedd (presset eller finkuttet, jeg foretrekker finkuttet )

200 gram karbonadedeig (eller annen kvalitets kjøttdeig). Ikke bruk vanlig kjøttdeig, det er så mye brusk og fett i det.

2,5 dl Ricotta-ost

0,6 dl ferskrevet parmesanost


1 stor eggeplomme

0,6 dl finkuttet basilikumsblader

1/2 ts salt

pepper (en liten dert)

Fremgangsmåte

FYLL: Hvitløken skal sammen med olivenoljen opp i en varm kjele. La den frese litt (1 min)Gjør klar 200 g karbonadedeig.Stek kjøttet med hvitløken til det blir brunt. Om lag 3-4 minutter.Hell ut kjøttet i en sil over vasken.Rør i ricottaen sammen med basillikum og revet parmesan, pluss eggeplomme, salt og pepper. Finito
TOMATSAUS:
1. Varm oljen i en kaserolle, tilsett finhakket hvitløk, la det steke i 1 min.

2. Tilsett karbonadedeig, og stek til det brunes (3-4 min)

3. Hell ut fett fra karbonadedeigen, og plasser i en bolle. La den avkjøles litt.

4. Tilsett resten av ingredienseneog rør til du får raviolifyllet..

Sendt inn av odd annfin havdal

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her