Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Reinsdyrfilet
Foto: Kim Holthe

Reinsdyrfilet

Fremgangsmåte

Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper. Legg fileten over i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 225° C i 5-8 minutter. La fileten hvile i 10 minutter før den skjæres i tykke skiver. Server reinsdyrfilet med sopp i form, ovnsbakte poteter og saus med sherryeddik og løk.

Sopp i form:
Del soppen i båter og surr den lett i en panne. Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper. Pisk sammen egg, melk og finhakket gressløk og persille. Ha soppen over i et ildfast fat og hell over eggeblandingen. Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og formen har fått en gyllen farge.

Ovnsstekte potetbåter:
Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter. Stek potetene på 200 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Saus med sherryeddik og løk:
Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm det til det blir brunt. Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp. Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her