Reinsdyrfilet med sopp og ovnsstekte potetskiver
Foto: luchezar

Reinsdyrfilet med sopp og ovnsstekte potetskiver

Saftig og god reinsdyrfilet servert med sopp, ovnsstekte potetskiver og en deilig saus med sherryeddik og løk.

Fremgangsmåte

  1. Reinsdyrfilet: Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper.
  2. Legg fileten over i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 175° C i 5-8 minutter.
  3. La fileten hvile i 10 minutter før den skjæres i tykke skiver. 
  4. Sopp i form:
  5. Del soppen i båter og surr den lett i en panne.
  6. Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper.
  7. Pisk sammen egg, fløte og finhakket gressløk og persille.
  8. Ha soppen over i en ildfast form og hell over eggeblandingen.
  9. Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og overflaten er gyllen.
  10. Ovnsstekte potetskiver:
  11. Vask potetene godt og skjær i skiver.
  12. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter.
  13. Stek potetene på 200 °C i 20 minutter til de er sprø og gylne. 
  14. Saus med sherryeddik og løk:
  15. Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm det til det blir brunt.
  16. Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp.
  17. Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her