Ribbe på grillen
Weber

Ribbe på grillen

Stadig flere velger grillen til å lage juleribba. Prøv du også.

Fremgangsmåte

  1. Fyr opp gass- eller kullgrillen der du tilrettelegger for indirekte varme. Temperaturen skal være rundt 250 grader.
  2. Skjær et rutemønster i skinnet på ribba. Snittene skal gå ned til fettlaget. Dette kan droppes, men for å få skikkelig sprø svor kan du også la ribba ligge med skinnsiden ned i grovsalt i 24 timer i kjøleskapet.
  3. Dryss godt med salt og pepper og gni det godt inn.
  4. Fyll en ildfast form eller et stort aluminiumsbeger med 3 desiliter vann. Plasser ribberisten i vannbadet og legg ribben på med svoren opp. Kjøttet skal ha en bue.
  5. Sett ribba på indirekte varme i 30 minutter.
  6. Etter en halvtime skrur du ned temperaturen til 150 grader.
  7. Når kjernetemperaturen når 71 grader tar du ribba ut av grillen og lar den hvile i 15 minutter (den blir ikke kald).
  8. Del opp i porsjonsstykker og server.

Tilbehør til juleribbe finner du her

Her er oppskriften på klassisk ribbe med sprø svor

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her