Ribbe på grillen

Ribbe på grillen

Stadig flere velger grillen til å lage juleribba. Prøv du også.

Fremgangsmåte

Fyr opp gass- eller kullgrillen der du tilrettelegger for indirekte varme. Temperaturen skal være rundt 250 grader.

Skjær et rutemønster i skinnet på ribba. Snittene skal gå ned til fettlaget. Dette kan droppes, men for å få skikkelig sprø svor kan du også la ribba ligge med skinnsiden ned i grovsalt i 48-24 timer i kjøleskapet.

Dryss godt med salt og pepper og gni det godt inn.

Fyll en ildfast form eller et stort aluminiumsbeger med 3 desiliter vann. Plasser ribberisten i vannbadet og legg ribben på med svoren opp. Kjøttet skal ha en bue.

Sett ribba på indirekte varme i 30 minutter.

Etter en halvtime skrur du ned temperaturen til 150 grader. Når kjernetemperaturen når 71 grader tar du ribba ut av grillen og lar den hvile i 15 minutter (den blir ikke kald).

Del opp i porsjonsstykker og server.

Tilbehør til juleribbe finner du her

Her er oppskriften på klassisk ribbe med sprø svor

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Weber

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen