Rødbetesuppe
Foto: Frukt.no

Rødbetesuppe

Rødbete setter masse god smak. Derfor passer den veldig godt i supper. Denne oppskriften er absolutt et alternativ til middag. Skal du lage mat til mange er dette retten.

Fremgangsmåte

Skrell rødbeten, bruk gjerne plasthansker - rødbeter setter fort farge.

Skrell potetene og rens løken.

Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk - ca. 5 minutter.

Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.

Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak.

Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

Tips:
Rødbete setter masse god smak, og passer derfor kjempegodt i supper. Denne varianten er mettende nok til å være et middagsalternativ, og er enkel om du skal lage mat til mange.Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.
 

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her