Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter
Foto: Matprat/Kim Holthe

Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

I denne utgaven av kyllingsalat er kjøttet lettsaltet, noe som gir en god kontrast til de søte og syrlige jordbærene.

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.

Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.

Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.

Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.

Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.

Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle. Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.

Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.

Se flere knasende sprø salater her 

Dressingen gjør susen

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 63 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen