Sildeboller
Foto: iStockphoto

Sildeboller

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med sild, potet og krydder. Serveres med paprikamajones.

Fremgangsmåte

  1. Sildeboller:
  2. Del silda i biter og ha den sammen med øvrige ingredienser bortsett fra potetmelet i en food prosessor. Kjør i 10 sekunder.
  3. Juster konsistensen forsiktig med potetmel eller melk. Du skal ha en seig og passe fast masse som formes til små boller.
  4. Hvis du frityrsteiker bollene, bør du rulle dem i strøkavring. Hvis du steiker i olje i panna, er det ikke nødvendig. Stek et minutt på hver side til gjennomstekt.
  5. Paprikamajones:
  6. Del paprikaen i fire deler og grill enten i ovn eller på grill til skinnet er svart. Legg paprikaene i en tykk plaspose til de er kalde nok til å kunne skrelles.
  7. Skrell av skinnet og kjør i food processor med egg, tabasco, hvitløk og sitron.
  8. Hell i oljen i en tynn stråle mens du kjører på saktere hastighet. Smak til salt og pepper og bland i urtene.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her