Sitrusglasert norsk kongekrabbe på jordskokkterte
Erling Stenersen Sundal,bidrag til Årets Kokk 2006

Sitrusglasert norsk kongekrabbe på jordskokkterte

Fremgangsmåte

Butterdeigen kjevles ut til dobbel størrelse. Legges mellom bakepapir på brett og stekes under lett press ved 190 grader C til den blir lett gyllen. Stikkes så ut i 4 runde terter med utstikkerjern.

Jordskokkene skrelles og kokes møre i vann. Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne. Kjøres til fin puré med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Dette fordeles på tertene like før servering.

Krabben stekes gyllen i smør og glaseres med sukker og sitronsaft. Smakes til med salt og kajennepepper. Krabben deles opp og anrettes på terten.

Alle grønnsakene forvelles. Tomatene skoldes og skinnet fjernes. Tomater og grønnsaker blandes sammen med olivenolje og smakes til med estragon, gressløk, salt og cayennepepper. Fordel salaten over krabben. Alle ingrediensene til vinaigretten og drypp over grønnsakene.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her