Sjokolademousse
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Sjokolademousse

Denne oppskriften på sjokolademousse er enkel. Følg den og du blir garantert en helt. Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk.

Fremgangsmåte

Pass på å ha romtempererte egg.

Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.

Pisk sammen eggeplommene. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.

Server sammen med litt pisket krem og gjerne frisk frukt.

Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver runde.

Fristende sjokoladekaker og -desserter finner du her

Mange lekre desserter finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 192 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen